Cravata: ce tipuri exista si cum o alegem corect

By  | 

Cravatele sunt purtate de barbati inca din antichitate – cravatele pentru barbati erau cunoscute inca in China antica. Astazi, cravatele la sigur nu mai sunt cum au fost pe vremuri, insa nici moda masculina nu sta pe loc. Noi ti-am pregatit un review al cravatelor la moda. Ce tipuri de cravate pentru barbati exista si cum alegem corect?

Cravata poate sa corecteze anumite imperfectiuni ale aspectului fizic, sa infrumuseteze chiar si cel mai neimpresionant la prima vedere costum, sa accentueze statutul si chiar profesia unui barbat. O cravata masculina aleasa corect reprezinta un statut.

S-ar parea ca cravata nu are o importanta mare. Insa nu e asa. Exista o diversitate de cravate si astazi veti afla ce tipuri de cravate masculine exista si cum se deosebesc una de cealalta.

Ce tipuri de cravate pentru barbati exista?

Cravata clasica obisnuita – cravata lunga. Este cea mai populara cravata in randul barbatilor. Latimea acesteia poate fi diferita si se va alege corect. De exemplu, un barbat slab va opta pentru o cravata lata, pe cand barbatii de statura joasa trebuie sa opteze pentru cravata cu o latime standard.

Dupa anumite clasificari, cravata clasica poate fi simpla, cravata Windsor si regat. Priviti imaginile cu cravate pentru barbati si totul va fi clar.

Cravate barbati clasica

Cravate barbati tipuri clasica rosie

Cravata Windsor – se deosebeste de cravata clasica prin lungime si latime. Aceasta este de obicei mai lunga si mai lata, poate fi legata intr-un nod si de regula este de culoare neagra.

Cravate clasica Windsor

Cravate verde la moda

Cravate pentru barbati Windsor aurie

Cravata regat este o cravata cu un nod gata facut si cu o incheietoare la spate. Acesta nu necesta sa fie legat de sinestatator si vine din fabrica cu un nod gata facut. Cravata regat este cunoscut in randul fortelor armate si se foloseste la uniforma de armata sau de politie.

Cravate slim pentru barbati Regat in carouri

Cravata din sase si sapte straturi este un tip de cravata fara captuseala interioara, grosimea careia este obtinuta prin mai multe impaturiri ale cravatei.

Cravate barbatesti mov la moda

Cravata-papion este un model de cravata cu totul deosebit fata de cravatele precedente. Dupa aspect, aceasta intr-adevar seamana cu un papion. Cravata-papion se poarta cu un frac sau smoching.

Cravate in forma de fluture

Imagine cravata-papion in dungi pentru barbati

Cravata Ascot este un tip de cravata festiva, pe care o poarta un barbat care joaca golf, precum si o cravata populara pentru costumul de mire. Acestea au aparut inca in secolul 19 si erau purtate la surtuce si jachete.

Cravate barbatesti Ascot

Cravata Bolo este un tip de cravata festiva. Aceasta reprezinta un siret din piele cu o brosa miscatoare. Aceasta cravata este aleasa doar de cei mai curajosi si stilati barbati, care vor sa isi puna in evidenta stilul si individualitatea expresiva.

Imagine cravate pentru barbati Bolo

Cravate barbati Bolo

Cravata Palstron este si aceasta o cravata pentru evenimente festive. Cravata Palstron este purtata cu vesta si este prinsa cu un bold care are la varf o perla.

Imagine cravate barbati Palstron

Cravate pentru barbati Palstron

Cravata shar pei este o cravata cu cateva cute in zona nodului. Acest tip de cravata este purtata de barbatii care sunt adeptii atat a stilului business, cat si a celui casual. Este un tip de cravata renumit la scotieni.

Cum alegem o cravata pentru barbati?

Ideal este sa alegem o cravata masculina mai putin contrastanta cu cateva culori.Aceasta va fi mai universala si se va asorta cu orice costum. O cravata pentru barbati trebuie sa aiba o culoare intensa, insa nu foarte aprinsa sau pestrita. Daca de exemplu alegeti o cravata de culoare gri deschis, atunci aceasta va accentua paloarea fetii.

O cravata pentru barbati se va alege dupa costum, dupa aspectul fizic precum si in dependenta de eveniment. Ce tipuri de cravate sunt potrivite pentru diverse evenimente?

Cravata rosie – o optiune indrazneata, care il va scoate pe barbat din evidenta din multime. Insa conform etichetei business, cravata rosie nu va fi purtata de directori sau persoane care ocupa functii de varf.

Imagini cravate rosie pentru barbati

Cravata-papion rosie cu costum in carouri

Cravate slim rosii in dungi pentru barbati

Cravata bordo este ideala pentru evenimente si sarbatori, precum si pentru intalniri de afaceri. Aceasta este culoarea clasica a cravatei masculine.

Cravate bordo - tendinta sezonului

Cravata neagra accentueaza severitatea evenimentului. De asemenea, cravata neagra este purtata de chelneri si de alt personal.

Imagini cravate neagre barbatesti

Sacou gri si cravata neagra cum o alegem

Cravata bleu, la fel ca si cea bordi, este un model clasic. Poate fi purtata zilnic.

Cravate bleu pentru barbati cu camasa in carouri

Cravata albastra este optiunea ideala pentru intalniri festive sau de afaceri intr-o ambianta obisnuita.

Cravate albastra pentru barbati

Cravata maro este ideala pentru a fi purtata zilnic. Insa conform etichetei business, cravata maro nu este alegerea potrivita pentru convorbiri de afaceri.

Cravate maro pentru barbati

Cravata gri la fel este o optiune ideala pentru a fi purtata zilnic. Insa cravatele gri se vor alege astfel incat acestea sa nu dea pielii un aspect palid. Perfect este sa se aleaga nuante mai intense de gri.

Cravate gri pentru barbati

Cravata alba este considerata cravata juristilor si a judecatorilor.

Cravate albe

Daca e o cravata masculina cu imagini sau imprimeuri, atunci aceasta se va purta doar cu camasi si costume monocromatice, in caz contrar, exista riscul sa aratati foarte caraghios. Si in plus, cravatele multicolore pot pune in evidenta nu avantajele, ci dezavantajele aspectului fizic al unui barbat. Fiti atenti atunci cand alegeti o cravata.

Cravata pentru barbati reprezinta un element foarte interesant in garderoba masculina. Aceasta poate pune in evidenta toate avantajele aspectului fizic, poate ascunde dezavantajele acestuia, poate exprima stilul, statutul si chiar profesia unui barbat. De aceea, fiti foarte atenti atunci cand alegeti o cravata pentru barbati!

(Visited 1,441 time, 1 visit today)

1 Comment

  1. Costume barbati

    April 18, 2016 at 10:47 pm

    Botezatu zicea intr-o emisiune ca sunt 100 mii de moduri de a face cravata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Яндекс.Метрика