Cum alegem coafura dupa forma fetei

By  | 

Exista 5 tipuri de forme ale fetei: rotunda, ovala, patrata, dreptunghiulara si triunghiulara. Fiecare forma a fetei necesita alegerea individuala a coafurii, care va accentua perfectiunile si va ascunde imperfectiunile.

Coafura in functie de forma fetei

Cum alegem o coafura in functie de forma fetei

Fiecare femeie tinde sa aiba propriul stil, sa creeze un look irepetabil. Totusi, nu toate reusesc sa aleaga coafura ideala deoarece aceasta este mult mai dificil decat sa te inveti sa te imbraci corect si stilat. Desigur ca o optiune este sa mergi la un salon de frumusete si sa rogi un mester sa iti aranjeze parul sau sa iti faca o tunsoare noua, insa va fi oare acest experiment unul reusit? De exemplu, o tunsoare pentru par scurt este ideala pentru un tip de femei, si este absolut contraindicata altor tipuri de femei.

Forma fetei

Criteriul de baza, care va fi luat in considerare atunci cand alegeti o coafura, nu este haina si nici un jurnal de moda, ci forma fetei dvs. O coafura bine executata reprezinta garantia ca veti reusi (daca este cazul) sa schimbati proportiile fetei, de exemplu, o fata prea rotunda poate fi vizual facuta sa arate putin mai alungita, iar cea alungita dimpotriva, sa ii dea o rotunjime feminina.

In general, se cunosc cinci tipuri de forme ale fetei si multe coafuri care pot fi ideale pentru fiecare caz in parte.

Coafura pentru fata ovala

Daca fata dvs. are o forma ovala, atunci va puteti considera o norocoasa! Aceasta este forma ideala pentru modelarea oricarei coafuri. Puteti opta pentru breton sau puteti strange tot parul, sa dezgoliti sau sa acoperiti urechile, sa faceti o coafura inalta sau sa purtati parul pe spate…Puteti alege cararea pe o parte sau in mijloc, coama de cal, cosita sau o coafura asimetrica. Intr-un cuvant, fata ovala va permite sa experimentati cu coafuri la infinit!

Coafuri fata ovala

Cum alegem coafura pentru fata ovala

Fata ovala poate uneori sa arate fara relief, de aceea, trebuie vizual sa ingustati forma fetei, sa o alungiti pentru ca aceasta sa arate ca fata ovala. Pentru aceasta, stilistii recomanda sa optati pentru o coafura cu volum si inalta si un breton drept sau pe o parte. In mod ideal, daca te uiti la coafura din fata, aceasta trebuie sa se asemene cu un con, varful caruia este barbia.

Forma fetei ovala

Interzis: parul pieptanat neted: fata neacoperita va deveni si mai rotunda si mai plata. Nu se recomanda sa purtati cararea pe mijloc si bucle laterale. Dupa posibilitate, bretonul trebuie sa fie asimetric.

Cum alegem coafura pentru fata dreptunghiulara

Posesoarele acestor forme ale fetei, au o frunte destul de lata, completata de o barbie lunga lasand impresia ca fata este ingusta si alungita.

Coafuri fata dreptunghiulara

In acest caz, lungimea excesiva poate fi mascata cu ajutorul unui breton drept sau semi drept, care ajunge pana la linia sprancenelor. Foarte frumos va arata coafura pe parul cu lungimea pana la proeminenta pometilor, capetele carora sunt rasucite in interior. La fel de frumos arata si coafura cu volum, insa destul de usoara, care inrameaza discret ovalul fetei alungite.

Interzis: parul lung si drept – tabu! Acesta si mai mult vor “intinde” fata. De asemenea, nu recomandam sa dezgoliti urechile si sa purtati parul ridicat, strans de pe frunte. Renuntati la liniile verticale in coafuri.

Cum alegem coafura pentru fata triunghiulara

Daca aveti pometii proeminenti si barbia ingusta atunci sunteti posesoarea unei fete triunghiulare. Nu este o catastrofa, va trebui doar sa va invatati cum sa mascati cu iscusinta aceasta particularitate. Liniile de trecere de la scule proeminente la barbie ingusta se vor face cat mai moale posibil. Pentru acesta, coafura ideala care vi se potriveste este cea a carei cea mai mare parte se afla la linia lobului urechii (o alta optiune, cativa cm mai jos de aceasta).

Coafuri fata triunghiulara

Exista si o alta decizie complet diferita a scopului stabilit. Daca dimpotriva, se doreste accentuarea trecerii bruste de la pometi proeminenti la barbie ingusta, veti obtine o frumusete tipica neobisnuita. Pentru executare, este suficient sa creati o coafura inalta, completata cu un breton des de lungime medie, si sa lasati urechile semi acoperite.

Interzis: sa optati pentru un breton foarte scurt si sa pieptanati prea mult parul de prin partile laterale.

Cum alegem coafura pentru fata patrata

Asemenea forma a fetei este foarte usor de recunoscut: este caracterizata prin linia maxilarului lata si o barbie la fel de lata. Spre deosebire de fata ovala, cea patrata arata de parca ar fi grea si colturoasa. Va trebui sa facem aceste linii mai moi, iar pentru aceasta, volumul coafurii se va da in varful capului si nu in zona tamplelor.

Coafuri forma fetei patrata

Foarte frumos arata coafurile asimetrice, incepand cu bretonul sau cararea verticala, si terminand cu parul cu lungime diferita in partile laterale ale fetei.

Coafuri pentru forma patrata a fetei

Interzis: bretonul drept si des, care acopera fruntea in totalitate. Astfel de breton va accentua barbia patrata. Renuntati si la parul strans sus, care deschide zona fruntii. Parul ridicat creeaza simetria, care va este interzisa! Nici buclele pe gat nu va sunt recomandate. Mai bine optati pentru o coama de cal si un breton cochet vertical.

Asezati-va in fata unei oglinzi si cu un marker sau un ruj trasati conturul fetei dvs. Forma obtinuta este forma fetei dvs. Acum stiti sigur care coafuri vi se potrivesc, si care nu!

(Visited 1,447 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Яндекс.Метрика