Machiaj ochi albastri

By  | 

Ochii albastri sunt un adevarat dar al naturii. Acest ochi reflecta culorile minunate ale cerului, valurile marii, finetea albastrelelor..O femeie frumoasa cu ochi albastri intruchipeaza tineretea, delicatetea, inocenta si puritatea. Insa, chiar si acesti ochi albastri frumosi necesita un machiaj bine realizat. Makeup artistii ne asigura ca nu este deloc dificil sa faci un machiaj pentru ochi albastri. Important este sa cunoasteti regulile de baza si secretele, pe care le dezvaluim in acest articol.

Machiaj pentru ochi albastri

Alegerea fardurilor pentru ochi albastri: reguli de baza

Domnisoarele pe care natura le-a inzestrat cu ochi de culoare albastra, sunt foarte norocoase, deoarece lor li se potrivesc foarte multe nuante de farduri. Insa, din toata diversitatea de culori putem distinge ca fiind cele mai potrivite urmatoarele:

– Ochii albastri se potrivesc perfect cu nuantele de argintiu, roz pal, auriu si violet.

– Se privesc bine si nuantele de perla, maro-gri si liliachiu.

– Profunzimea privirii poate fi obtinuta cu ajutorul unor nuante de roz aprins. O astfel de opțiune este perfecta pentru o intalnire romantica.

– Pentru a conferi privirii o nota de mister, folositi farduri in nuante de albastru aprins, care vor face ochii albastri sa arate foarte expresivi si profunzi.

– Foarte armonios se privesc fardurile in culoarea brizei de mare si turcoaz.

– Pentru o seara intr-un club zgomotos si vesel, puteti opta pentru fardurile negre, care pot fi combinate cu oricare alta nuanta preferata.

Farduri pentru machiaj ochi albastri

3-Machiaj-ochi-albastri

4-Machiaj-ochi-albastri

5-Machiaj-ochi-albastri

6-Machiaj-ochi-albastri

Alegerea eyeliner-ului si a rimelului pentru ochi albastri

Eyeliner-ul este arma perfecta in arsenalul frumusetii feminine. Cu ajutorul lui se poate accentua perfect forma ochilor, privirea devine mai expresiva, iar intreaga imagine capata o nota de sexualitate. Retineti ca cu cat mai inschis la culoare este eyeline—ul, cu atat mai intensa va fi culoarea ochilor. Domnisoarele cu ochi albastri trebuie sa evite eyeliner-ul in nuante deschise deoarece acesta nu va face altceva decat sa dea ochilor o privire stearsa si neexpresiva. Aceeasi regula se aplica si creioanelor pentru ochi, care vor corespunde dupa culoare cu culoarea naturala a ochilor. Pentru a oferi privirii o nota de luminozitate si expresivitate, colturile interioare ale ochilor pot fi accentuate cu ajutorul unui eyeliner deschis la culoare (alb). Pentru ochii albastri foarte bine se potriveste eyeliner-ul in nuante de albastru inchis, verde inchis, maro si gri închis. Make-up artistii ne recomanda sa aplicam deasupra eyeliner-ului un strat de pudra, pentru ca astfel, acesta nu va „curge”. Trebuie sa retineti ca intr-un machiaj de zi pentru ochii albastri nu trebuie sa fie prezente hotare clare, de aceea, dupa aplicare, eyeliner-ul se va retusa putin. Acest lucru poate fi realizat fie prin utilizarea unui burete, fie cu ajutorul degetelor. Pentru o iesire de seara, sunt bine venite toate tipurile de codite.

Eyeliner pentru machiajul ochilor albastri

8-Machiaj-ochi-albastri

9-Machiaj-ochi-albastri

10-Machiaj-ochi-albastri

11-Machiaj-ochi-albastri

12-Machiaj-ochi-albastri

13-Machiaj-ochi-albastri

14-Machiaj-ochi-albastri

15-Machiaj-ochi-albastri

16-Machiaj-ochi-albastri

Nu mai putin important este si rimelul. Este foarte important ca acesta sa fie aplicat foarte atent, pe toate genele, fara a crea efectul privirii de papusa. De aceea, fiecare strat de rimel trebuie sa se usuce complet. Stilistii recomanda pudrarea primului strat de rimel si doar dupa aceea aplicare celorlalte straturi. Aceasta modalitate de aplicare este foarte raspandita deoarece cu ajutorul ei se poate da genelor un sic aparte si volum. Nuanta rimelului poate fi oricare, insa cel de culoare albastra si neagra se va pastra pentru machiajul de seara, deoarece utilizarea lui in machiajul de zi poate avea efectul unei priviri obosite. Nuantele dvs. ideale de rimel sunt gri, turcoaz, maro si pruna.

Rimelul potrivit pentru machiaj ochi albastri

18-Machiaj-ochi-albastri

19-Machiaj-ochi-albastri

20-Machiaj-ochi-albastri

21-Machiaj-ochi-albastri

22-Machiaj-ochi-albastri

Greseli care pot strica un machiaj pentru ochi albastri

Ce greseli fac cel mai des in machiaj domnisoarele cu ochi albastri? Ce culori se potrivesc cu nuanta naturala a ochilor albastri?

– Domnisoarele cu ochi albastri deschis trebuie sa evite utilizarea nuantelor de albastru intens deoarece acesta va da senzatia  de oboseala si va imbatrani privirea.

– Sunt interzise si fardurile, care dupa nuanta vor corespunde exact cu culoarea ochilor. Acestea vor face ca privirea sa fie neexpresiva si nenaturala. Recomandam in schimb nuantele de turcoaz deoarece acestea sunt potrivite pentru toti ochii albastri.

– De asemenea se va evita si culoarea maro deoarece aceasta va face ochii sa arate obositi si de parca tocmai ati plans. Totusi, in unele cazuri, este posibila utilizarea unor asa nuante de maro, care se vor privi foarte interesant. Exemple pot fi nuantele de cafea, bronz, cupru. Nu va fie frica sa experimentati!

– La fel nu se vor folosi in machiajul de zi sau de seara nuantele de teracota, rosu, roz aprins, fara aplicarea unui eyeliner.

– Nu se recomanda nici culoarea verde. In machiajul ochilor, albastru deschis si verde se potrivesc foarte rar.

Accentuam frumusetea naturala a ochilor alabstri

Pentru a accentua corect ochii si a alege cele mai potrivite farduri, este necesar sa cunoasteti nivelul culorii albastre a ochilor dvs. Stilistii renumiti deosebesc patru tipuri de ochi albastri: albastri sau albastri-inchis, semi albastrui, albastru deschis si apoi gri-albastrui. Fiecare caz aparte, are regulile lui de alegere a produselor cosmetice decorative.

Machiaj ochi albastru inchis

Ochilor cu nuante de albastru intens, in care deseori se pot observa note de albastru si chiar violet, li se potrivesc practic toate fardurile. Nuantele intense sunt perfecte.

Culori pentru machiaj ochi albastru inchis

24-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj ochi semi albastrui

Acesti ochi se deosebesc prin nuanta clara de albastru deschis. Uneori, se pot observa pigment de culoare roscata sau aurie. Acestor tip de ochi li se potrivesc gamele deschise de culori, de exemplu nuantele aurii sau bej. Daca este necesar sa umbriti privirea, atunci faceti acest lucru pe linia de crestere a genelor, precum si in colturile exterioare ale ochilor.

Modele machiaj ochi semi albastrui

26-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj ochi albastru deschis

Pentru astfel de ochi deschisi la culoare, aproape transparenti, este foarte dificila selectarea unei game de culori potrivite. Optati pentru nuante moi si discrete. Coditele in stil retro sunt o optiune perfecta.

Machiaj simplu ochi albastru deschis

28-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj ochi gri-albastrui

Aceasta culoare isi schimba foarte des nuanta, care depinde de culoarea cerului, timpului si chiar a hainelor. Anume din acest motiv astfel de ochi sunt numiti ochi cameleon. Este suficient doar sa imbracati o bluza albastra ca ochii vor deveni trasparenti si deschisi la culoare, iar daca imbracati o rochie albastra, si ochii vor capata aceeasi nuanta. Acest lucru se va lua in considerare atunci cand alegeti fardurile pentru machiaj. Culoarea gri-albastrui se priveste armonios cu nuante de negru si turcoaz. In machiajul ochilor gri-albastrui se permite utilizarea paletei de farduri in nuante de roz de intensitate diferita.

Machiaj de zi ochi gri-albastrui

30-Machiaj-ochi-albastri

Idei de machiaj ochi albastru-deschis

Exista foarte multe idei de machiaj pentru ochi albastru deschis. Mai jos vedeti cateva din cele mai renumite exemple.

Varianta perfecta este utilizarea unui eyeliner negru, minim produse cosmetice si gene pufoase.

Idei machiaj ochi albastru-deschis

32-Machiaj-ochi-albastri

33-Machiaj-ochi-albastri

Spre deosebire de imaginile minimaliste precedente – o explozie de culori îndrăznețe si intense vedeti mai jos.

Machiaj ochi albastri cu farduri de culori intense

35-Machiaj-ochi-albastri

36-Machiaj-ochi-albastri

37-Machiaj-ochi-albastri

38-Machiaj-ochi-albastri

39-Machiaj-ochi-albastri

40-Machiaj-ochi-albastri

41-Machiaj-ochi-albastri

42-Machiaj-ochi-albastri

43-Machiaj-ochi-albastri

44-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj pentru ochi albastri deschis in nuante de lavandă și alte nuante de violet:

Culoarea violeta in machiajul ochilor albastri deschis

46-Machiaj-ochi-albastri

47-Machiaj-ochi-albastri

48-Machiaj-ochi-albastri

49-Machiaj-ochi-albastri

50-Machiaj-ochi-albastri

51-Machiaj-ochi-albastri

52-Machiaj-ochi-albastri

53-Machiaj-ochi-albastri

54-Machiaj-ochi-albastri

55-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj ochi albastri utilizand tehnica Smoky Eyes:

Machiaj ochi albastri smoky eyes

57-Machiaj-ochi-albastri

58-Machiaj-ochi-albastri

59-Machiaj-ochi-albastri

60-Machiaj-ochi-albastri

61-Machiaj-ochi-albastri

62-Machiaj-ochi-albastri

63-Machiaj-ochi-albastri

64-Machiaj-ochi-albastri

65-Machiaj-ochi-albastri

66-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj de zi ochi albastri

In machiajul de zi, culorile care cel mai bine vor accentua albastrul ochilor sunt roz si piersic. Pentru a da expresivitate privirii, in cutele pleoapelor superioare se pot aplica nuante mai inchise la culoare. Daca credeti ca aceste culori nu va pun suficient in evidenta ochii albastri, optati pentru paleta de culori bronz, universala pentru ochii dvs. In plus, culorile precum violet, liliachiu, gri, metalic si auriu sunt ideale. Nu uitati nici de nuantele de maro, care accentueaza perfect profunzimea ochilor dvs.

Machiaj de zi pentru ochi albastri

68-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj de seara ochi albastri

Un machiaj de seara trebuie neaparat sa fie nu doar intens, dar si fermecator. In acest caz puteti cu incredere folosi nuantele inchise, iar pe cele pastelate sa le lasati pentru machiajul de zi. Machiajul de seara va iesi perfect daca veti opta pentru farduri in nuante de ciocolata, violet, liliachiu, albastru, masliniu. Puteti exprimenta chiar si cu culorile portocaliu si bronz. O iesire de seara va permite sa utilizati luciu, strasuri, gene false – alegerea va apartine!

Machiaj de seara pentru ochi albastri

70-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj brunete cu ochi albastri

Brunetele vor da prioritate unor nuante mai intense. Ideale sunt toate nuantele de turcoaz. Totusi, nuantele maro se vor folosi cu grija deoarece pot da privirii o nota de oboseala. In acest caz mai bine utilizati nuante cum ar fi cafeaua sau lutul maro. Daca bruneta are tenul inchis la culoare, atunci in machiaj recomandam sa utilizeze farduri cu irizare aurie.

Machiaj ochi albastri pentru brunete

72-Machiaj-ochi-albastri

73-Machiaj-ochi-albastri

74-Machiaj-ochi-albastri

Machiaj blonde cu ochi albastri

Alegerea gamei de culori pentru acest machiaj va depinde foarte mult si de nuanta parului. Astfel, stilistii recomanda satenelor si blondelor sa foloseasca nuante de gri, auriu, alb si bej. Astfel de farduri se vor combina perfect cu o pudra in nuanta de piersic, rimel gri, blush si ruj in nuante naturale.

Roscatele si cele cu parul deschis la culoare pot opta in machiaj pentru creioane maro deschis, precum si nuante de bej, crem, gri si auriu. Pentru un machiaj de seara, recomandam un ruj in nuanta de teracota.

Machiaj ochi albastri pentru blonde

76-Machiaj-ochi-albastri

77-Machiaj-ochi-albastri

78-Machiaj-ochi-albastri

79-Machiaj-ochi-albastri

80-Machiaj-ochi-albastri

(Visited 11,642 time, 3 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Яндекс.Метрика