Tunsori filate

By  | 

Tunsorile filate au intrat in industria stilului nu atat de mult timp, insa intr-o perioada foarte scurta au adunat o multime de admiratori. Astfel de tunsori se incadreaza de minune in practic orice stil si look existent si poate infrumuseta aspectul unei femei de orice varsta si statut.

Tunsori filate femei

Cum arata o tunsoare filata si care este secretul popularitatii acesteia?

La baza oricarei tunsori filate sta asa numita tehnica de filare. Capetele firelor de par au forma specifica datorita utilizarii foarfecei de filat sau a unui aparat de ras „periculos”. Secretul unei astfel de popularitati se explica prin faptul ca in fiecare caz separat, un mester profesionist creeaza o tunsoare stilata si unica, deoarece fiecare femeie are o structura si o lungime a parului diferita si una si aceeasi tunsoare arata absolut diferit pe fiecare.

Tuns Filat

Tunsori bob filat

Tunsori filate blonde

Avantajele tunsorilor filate

Tunsorile filate au foarte multe avantaje, printre care pot fi enumerate urmatoarele:

  1. Posibilitatea executarii pe par de orice lungime.
  2. Parul despicat, subtire si fragil nu reprezinta o contraindicatie pentru crearea unor astfel de look-uri. In plus, un mester inscusit va putea solutiona aceasta problema dandu-i coafurii si mai mult volum prin intermediul suvitelor filate.
  3. Cu ajutorul tunsorilor filate se poate corecta forma fetei. Firele filate care inrameaza fata pot ascunde pometii proieminenti, ridurile de mimica si alte imperfectiuni ale aspectului fizic. Fetele foarte inguste pot fi “largite” cu ajutorul suvitelor „zburatoare”. O frunte lata poate fi corectata cu ajutorul unui breton filat ales corect.
  4. Universalitatea coafurii, ceea ce inseamna ca astfel de look-uri se privesc la fel de bine atat studentelor tinere, cat si unor doamne de afaceri.

Cui nu i se potrivesc tunsorile filate

Desi sunt universale, aceste tunsori pot sa nu se potriveasca deloc unor anumite femei, in special in urmatoarele cazuri:

Un par foarte ondulat. Buclele nu vor reflecta toata frumusetea look-ului, pe cand un par des si drept este optiunea ideala pentru look-urile filate.

Parul neascultator. In astfel de look-uri este foarte important ca parul sa fie foarte ascultator si sa isi mentina forma cat mai mult timp, desi in acest scop pot fi achizitionate produse speciale.

Un stil de viata conservativ. Atunci cand decideti daca sa va faceti sau nu o astfel de tunsoare, trebuie sa luati in considerare si urmatorul aspect: aceste look-uri neobisnuite se potrivesc mai mult persoanelor rebele si nu celor fragile.

Lipsa de timp liber. Daca va numarati printre acele femei, care merg intr-un salon si cer sa li se faca cea mai simpla tunsoare, care nu necesita mult timp la aranjare, atunci nici prin gand sa nu va treaca optiunile filate. Tunsorile de acest fel necesita o ingrijire regulata si minutioasa. Acestea trebuie aranjate zilnic si solicita cheltueli permanente pentru achizitionarea unor produse de aranjare precum mousse, spuma, spray fixativ, ceara, ulei s.a.m.d.

Tunsori filate in dependenta de forma fetei si lungimea parului

Daca e sa vorbim despre forma fetei, atunci la acest capitol nu sunt si nu trebuie sa existe exceptii. Pentru o tunsoare filata pot opta atat domnite cu fata rotunda, cat si femei cu un oval perfect al fetei. Un breton asimetric si suvite alungite vor ascunde trasaturile proeminente, pe cand carre-ul clasic sau bobul cu volum va completa o fata slaba. Asemenea tunsori pot fi alese chiar si de femei cu forma fetei triunghiulara, patrata, si in forma de inima.

Tunsori filate lungime par

6

7

Tunsori filate pentru par scurt

Tunsorile filate pentru par scurt se bucura de o popularitate mult mai mare decat celelalte tipuri de tunsori. Anume prin intermediul parului pana la umeri poate fi dezvaluita toata frumusetea si originalitatea coafurii si pot fi create look-uri absolut minunate si stilate. De obicei, vorbim de tunsori precum bob, carre, garcon. Pentru a da volum tunsorii mesterii deseori scot in evidenta zona cefei. In plus, pot fi create diverse frizuri geometrice, bretonuri asimetrice, etc.

Tunsori par scurt filat

9

Tunsori filate par mediu cu breton asimetric

par scurt ondulat

Tunsori bob filat par scurt

13

14

15

16

Tunsori filate pentru par mediu

Tunsorile filate se privesc bine si pe parul cu lungime medie. De obicei, in astfel de cazuri, cele mai lungi suvite ajung pana la linia umerilor, pe cand suvitele inegale si filate inrameaza conturul fetei. In astfel de look-uri, foarte stilat se privesc tunsorile in scari. Tunsorile filate pentru par mediu se vor privi mai bine pe un par neted si drept. Daca parul este ondulat, atunci posesoarea va trebui in mod regulat sa intinda parul cu placa.

Tunsori par mediu filat

Bob par mediu filat

19

20

Poze par mediu filat

Tunsori par mediu filat cu breton

Tunsori filate pentru par lung

Cascada filata si tunsoarea in scari pot deveni o decizie ideala pentru posesoarele unui par moale si lung si celor cu forma rotunda a fetei deoarece firele inegale vor ascunde obrajii si vor alungi ovalul fetei.

Tunsori par lung filat

Vedete par filat

Tunsori filate par lung cu breton

26

brunete par lung filat

28

Breton lung filat

30

31

Optiuni creative de tunsori filate

Tunsorile filate se combina perfect cu colorari creative si linii asimetrice, care nu vor face decat sa puna in evidenta extravaganta si originalitatea look-ului. In acest caz pot fi efectuate toate tipurile de colorare si anume: tehnica ombre, melaj, evidentierea unor fire separate. Foarte creativ arata optiunile in care sunt utilizate simultan cateva culori diferite dupa contrast. Va puteti pune in evidenta coafura nu doar prin intermediul unei vopsiri originale a parului. Mai mult, puteti apela la tunsori asimetrice filate, adica intr-o parte parul poate fi mai scurt, iar in alta parte mai lung. Deseori, in acest scop, mesterii rad anumite portiuni ale capului lasand in partea opusa suvite destul de lungi. De asemenea, pot fi folosite frezuri in zig-zag oblice. Importanta este fantezia si libertatea, deoarece asemenea tunsori nu vor putea fi purtate de oricine.

Tunsori filate creative

33

Tunsori bob filat creative

Tunsori moderne par mediu filat

Poze fete tunsori filate

37

Tunsori filate cu breton drept

Sfaturi de ingrijire

Tunsorile filate se privesc impecabil doar atunci cand sunt ingrijite si aranjate corect. Pentru inceput trebuie sa retineti o data si pentru totdeauna ca va trebui sa aveti grija de tunsoarea dvs. in fiecare zi. Pentru aceasta, veti avea nevoie de foarte mult timp, rabdare si anume produse de coafare, inclusiv cleste, placi pentru indreptarea parului, produse pentru protejarea termica a parului, spray fixativ, mousse etc. In plus, nu veti avea nevoie doar sa ingrijiti zilnic coafura. Pentru ca aceasta sa se priveasca frumos, va trebui sa mergeti la coafor o data la 3-4 saptamani, uneori si mai des. Fara o corectie regulata, tunsoarea va deveni rapid o gramada neingrijita de par.

Tunsori filate aranjare

40

41

Frizuri filate par scurt vedete

Asadar, tunsorile filate sunt extrem de solicitate si pe buna masura. Astfel de look-uri se privesc de minune cu diferite tipuri de par, varsta, forma a fetei si stiluri. In plus, tunsorile filate sunt pur si simplu create pentru look-uri experimentale, vopsiri originale, cu ajutorul carora va puteti exprima E-ul propriu!

(Visited 6,038 time, 1 visit today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Яндекс.Метрика